De financiering van de circulaire economie: mismatch tussen vraag en aanbod

Ondernemers die circulair willen gaan werken, hebben moeite met het vinden van financiering. Er is een mismatch tussen de financieringsvraag van ondernemers en het aanbod van financiers blijkt uit onderzoek. De overheid is aan zet om systeemcondities te verbeteren.

De financiering van de circulaire economie: mismatch tussen vraag en aanbod

Voor een succesvolle transitie naar een circulaire economie, spelen circulaire ondernemers een sleutelrol. Veel van deze ondernemers hebben problemen om financiering aan te trekken. Ik vind het erg mooi om te zien dat er nu gedegen onderzoek is gedaan en er oplossingsrichtingen worden geboden om het gat tussen vraag en aanbod te dichten.

Komende weken worden er ook een webinar (Invest-NL en Change INC) en congres (Nationale Conferentie Circulaire Economie) gehouden over dit onderwerp. Zie onderaan dit artikel de links om in te schrijven.

Mismatch vraag en aanbod

Ondernemers met (innovatieve) circulaire businessmodellen zijn essentieel om de economie te voorzien van circulair aanbod. Er is een mismatch tussen de financieringsvraag van ondernemers en het aanbod van financiers, blijkt uit onderzoek van Royal HaskoningDHV en KplusV.