Stop hunting for the next unicorn

Een interview van 30 minuten over innovatiever financieren en de ontwikkelingen in de startup en mkb financieringsmarkt. Een gesprek wat ik had samen met Daan Dijkhuizen en interviewer Mike Cooper over de onterechte focus op Unicorns.

Stop hunting for the next unicorn

Al weer enige tijd geleden werd ik gevraagd voor een podcast over de toekomst van de startup markt. Zoals regelmatige lezers van mij nieuwsbrief weten, ben ik geen groot voorstander van de extreme focus van startups op de "unicorn-status".

Daardoor worden veel innovatieve (en ook snelgroeiende) initiatieven ondergesneeuwd die hierdoor veel minder financiering op kunnen halen en ook minder impact maken dan mogelijk is.

Ik ben dan ook een groot van nieuwe financieringsvormen en innovatievere investeerders, die bijvoorbeeld duurzame groei van de onderneming stimuleren door bijvoorbeeld aan revenue-based financiering doen, of investeren in aandelen, zonder de noodzaak om binnen een aantal jaar het bedrijf door te verkopen.

Het gesprek met Daan Dijkhuizen, niet alleen CEO van softwarebedrijf Topicus, maar ook managing director van het "permanent capital" fonds VMS Ventures Fund vond ik dan ook een verademing.

Daarnaast spraken we vanzelfsprekend over de (groei van de) non-bancaire financieringsmarkt en het ontwikkelen van een gelijk speelveld.

Klinkt interessant? Luister hier naar ons gesprek van 30 minuten: