TEK aanvragen voornamelijk vanuit horeca en sport

Zoals verwacht hebben voornamelijk horeca bedrijven een aanvraag ingediend voor de TEK subsidie. Ruim 1/3 van de aanvragen kwam hier vandaan. Opvallend waren ook de voetbalverenigingen.

TEK aanvragen voornamelijk vanuit horeca en sport

In de eerste week na opening van de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) zijn 1.377 aanvragen binnengekomen. De meeste aanvragen komen uit de horeca (492), maar opvallend is dat er ook een groot aantal veldvoetbalverenigingen (77) in de top 5 staan.

Tegemoetkoming van hoge energiekosten

De TEK-regeling biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet. Met behulp van deze tegemoetkoming krijgen energie-intensieve mkb'er een vergoeding voor een deel van de gemaakte kosten.

De regeling kan met terugwerkende kracht voor de periode van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023, worden aangevraagd via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Ik schreef eerder een uitgebreide samenvatting, met rekenvoorbeelden, over deze regeling: "TEK-regeling open voor ondernemers"