Cargoroo gaat crowdfunden in Duitsland en Nederland

De belofte van de nieuwe Europese crowdfunding wetgeving was dat ondernemingen nu geld zouden kunnen ophalen bij investeerders uit heel Europa. Het Nederlandse Cangoroo is een van de eerste bedrijven die dit gaat testen, met een crowdfunding campagne in Nederland en Duitsland.

Cargoroo gaat crowdfunden in Duitsland en Nederland

Via OnePlanetCrowd, die als een van de eerste crowdfunding platformen in Europa de Europese vergunning wist te ontvangen, is een campagne gestart om €1-2 miljoen aan groeifinanciering op te halen voor Cargoroo.

Door de fusie met het Duitse Invesdor heeft OnePlanetCrowd toegang tot investeerders in Duitsland, waardoor dit een van de eerste campagnes waar gebruik gemaakt wordt van de Europese crowdfunding vergunning om investeerders uit meerdere landen te betrekken. Dezelfde campagne staat daarom ook open voor Duitse investeerders.

€10 miljoen investering

Cargoroo biedt elektische deelbakfietsen aan in enkele steden in Nederland en België en wil met de investering gaan uitbreiden in Duitsland. Doelstelling van het bedrijf is om autoritten te vervangen door een rit met de e-bakfiets, om hierdoor steden leefbaarder, gezonder en veiliger te maken.

De crowdfunding campagne volgt op een investeringsronde eind vorig jaar waarin het bedrijf al €10 miljoen heeft opgehaald om uit te breiden in Europa. Duitsland en Frankrijk worden daar als eerste landen genoemd.

Kein auto, kein problem

Onder de campagne "kein auto, ken problem" gaat het bedrijf de Duitse markt op.